In Nederland is pils al tientallen jaren het bestverkopende biertype. Alle andere bieren worden daarom traditiegetrouw tot de categorie ‘speciaalbier’ gerekend. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan bruin bier, blond bier, witbier, tripel bier, IPA, herfstbok en vele andere biertypen. De laatste jaren heeft speciaalbier een vlucht genomen en is er naast het oude vertrouwde pils enorm veel ander bier verkrijgbaar, hierdoor is speciaalbier op dit moment eigenlijk helemaal niet zo speciaal meer. Wij vinden het dan ook niet meer dan normaal dat wij u in onze bierwinkel in Ermelo elk biertype wat u maar kunt bedenken kunnen aanbieden. Op dit moment zijn dat zo’n 3.000 verschillende bieren van over de gehele wereld.

 

Bekijk hier het bierassortiment

 

Speciaalbier bij het eten

Doordat het aanbod speciaalbier inmiddels zo uitgebreid is geworden, is het ook steeds gemakkelijker om een bier uit te kiezen wat perfect bij een bepaald gerecht past. Zo geven veel restaurants en eetcafés tegenwoordig niet alleen wijnadvies, maar staat er ook vaak een bieradvies bij gerechten op de borrel- of dinerkaart vermeld. Het uitgangspunt is hierbij vaak om de smaak van het bier te matchen met de smaak van een bepaald gerecht. Een voorbeeld is bijvoorbeeld hoppig bier, dat goed samengaat met kruidige gerechten.

De meest populaire speciaalbieren

Wanneer mensen aan speciaalbier denken, dan denken ze vaak het eerst aan Belgische (en in mindere mate Duitse) bieren. Dit komt omdat België van oudsher een land is met een rijkere biercultuur dan de biercultuur in Nederland. Bekende Belgische brouwerijen zijn bijvoorbeeld Westvleteren, De Trappisten van Westmalle en Chimay. Als het dan vervolgens om Belgisch bier gaat, dan is het blond bier van onze Zuiderburen bij veel bierliefhebbers favoriet. Het zal u dan ook niet verwonderen dat wij op dit moment meer dan 200 blonde bieren in het assortiment hebben.

Er zijn echter nog zat andere speciaalbieren die de moeite waard zijn. Zo is de Indian Pale Ale (IPA) de laatste twee jaar bijzonder populair gebleken. Dit is een biertype met een kenmerkende hopsmaak en een kleur die varieert van goud tot amber. Oorspronkelijk afkomstig uit Engeland, wordt dit bier tegenwoordig over de gehele wereld gebrouwen. Vooral de IPA’s uit Amerika zijn zijn vaak een echte aanrader. Bij Burg Bieren kunt u terecht voor meer dan 600 verschillende IPA bieren.

Speciaalbier bierpakket

Omdat er zoveel verschillende speciaalbieren zijn, is een bierpakket gevuld met speciaalbier ideaal om cadeau te doen aan iemand die van bier houdt. Wilt u graag een bierpakket cadeau doen, dan bent u van harte welkom in onze bierwinkel. Hier kunnen we u vrijblijvend van advies voorzien en hebben we bijvoorbeeld ook bijpassende glazen beschikbaar. Op deze manier stellen we gemakkelijk een leuk cadeau voor u samen.