Speciaalbier smaakt als vanzelfsprekend het beste in een goed bierglas! Wanneer je bier direct uit een flesje of blikje drinkt zie je niks en ruik je niks. Daarnaast bruist het bier meer wanneer het rechtstreeks uit de fles komt en die koolzuur beïnvloed de smaakpapillen waardoor je minder proeft. Voor de ultieme smaakbeleving is het voor speciaalbieren het beste dat ze in een bijpassend bierglas geschonken worden.

Speciaalbier glazen

Speciaalbier glazen vormen de beste basis voor jouw speciaalbier. Zo komen namelijk de smaken en de beleving het beste tot zijn recht. Bij Burg Bieren hebben we veel verschillende bierglazen van over de hele wereld in ons assortiment, ook voor speciaalbier. Kom bij ons langs in onze bierwinkel en vindt het perfecte glas voor uw favoriete bier.

Soorten bierglazen

Wij hebben veel verschillende bierglazen in ons assortiment. Bij het proeven van bier is het belangrijk dat u voor een bierglas kiest waarin de smaak van uw bier het beste tot zijn recht komt. Welk bierglas hiervoor het beste geschikt is hang af van het biertype. Een hoog en recht bierglas is bijvoorbeeld perfect voor pils en andere ondergistende bieren. Bolvormige bierglazen zijn goed voor bovengistende biersoorten.

Voor een weizen is bijvoorbeeld een groot en smal bierglas geschikt dat aan de bovenkant wat breder. Door de hoogte van het glas kan het koolzuur goed omhoog komen en blijft er een stevige schuimkraag op het bier staan.

Een dubbel, zwaar donker of barley wine kan het beste uit een mooie bokaal gedronken worden. De wijde opening zorgen ervoor de de vele aroma’s van het bier goed vrij komen.

Tulpvormige glazen zijn geschikt voor bieren zoals blonde bieren en tripels. Deze glazen houden de aroma’s wat meer vast en zijn geschikt voor een stevige schuimkraag.

Bierglazen bij Burg Bieren

In onze bierwinkel vindt u een enorme collectie bierglazen. Burg Bieren heeft de grootste bierwinkel van Nederland, wij hebben meer dan 3.000 verschillende bieren in ons assortiment en bij veel van deze bieren hebben wij ook een mooi bijpassend bierglas beschikbaar. Een bierglas is leuk voor uzelf, maar ook erg leuk om met het bijpassende bier aan iemand cadeau te doen. Wat uw favoriete bier ook is, voor elk type vindt u bij ons een bijpassend bierglas! U bent van harte welkom in onze winkel.

Bierglazen Belgisch