Speciaalbier smaakt als vanzelfsprekend het beste in goed bierglas! Voor de ultieme smaaksensatie is het voor speciaalbieren belangrijk dat ze in een bijpassend bierglas geschonken worden. Zo komen namelijk de smaken en de beleving het beste tot zijn recht. Bij Burg Bieren hebben we veel verschillende bierglazen van over de hele wereld in ons assortiment. Kom bij ons langs in onze bierwinkel en vindt het perfecte glas voor uw favoriete bier.

Soorten bierglazen

Wij hebben veel verschillende bierglazen in ons assortiment, het is belangrijk dat u voor een bierglas kiest waarin de smaak van uw bier het beste tot zijn recht komt. Een goed bierglas is ontworpen om het bier tijdens het drinken te laten klokken, waardoor het bier een goede schuimkraag en zijn smaak behoudt. Een hoog en recht bierglas is bijvoorbeeld perfect voor pils en andere ondergistende bieren. Bolvormige bierglazen zijn goed voor bovengistende biersoorten. Bij een bier met het juiste glas blijft een goede schuimkraag behouden en alle aroma’s worden binnengehouden.

Speciaalbier glazen

Houdt u ervan om verschillende speciaalbieren te proeven? Dan kan het juiste glas zeker uw proeverij verbeteren. Voor een witbier of weizen is bijvoorbeeld een groot en smal bierglas dat aan de bovenkant wat breder is het beste voor de smaak van het bier. Een Barley Wine moet bijvoorbeeld gedronken worden uit een klein glas, zodat er langzaamaan geroken, geproefd en gedronken kan worden. Zo kunt u alle smaken rustig op u in laten werken. Tulpvormige glazen zijn geschikt voor bieren met een aromatische geur zoals blond bieren, bockbieren en trippel bieren.

Bierglazen bij Burg Bieren

In onze bierwinkel vindt u een enorme collectie bierglazen. Burg Bieren heeft de grootste bierwinkel van Nederland, wij hebben meer dan 3.000 verschillende bieren in ons assortiment en bij veel van deze bieren hebben wij ook een mooi bijpassend bierglas beschikbaar. Een bierglas is leuk voor uzelf, maar ook erg leuk om met het bijpassende bier aan iemand cadeau te doen. Wat uw favoriete bier ook is, voor elk type vindt u bij ons een bijpassend bierglas! U bent van harte welkom in onze winkel.

Bierglazen Belgisch