Bieren uit eigen Brouwerij

Er worden verschillende bieren gebrouwen in de Burg Bier Brouwerij. Vijf vaste bieren die we proberen het hele jaar door op voorraad te houden en vier seizoensbieren. Voor de seizoensbieren geldt op=op.
Ook worden er regelmatig eenmalige experimentele brouwsels gebrouwen.

Veluws Blond – 5,5% alc.
Fris blond bier dat nooit verveelt. Met haar mooie rondingen een toegankelijke dorstlesser.
Veluws Sneetje – 6,0% alc.
Een mooi zacht blond bier. Heerlijk als aperitief. Heerlijk zacht en op de achtergrond een vleugje brood en een licht bittere afdronk. Gebrouwen met ‘oud brood’ van de Veluwse Bakker Piet uit Elspeet. Een broodnodig bier tegen voedselverspilling.
Veluws Bruun – 7,0% alc.
Uitgebalanceerd bruin bier met de tonen van gebrande mout en caramel, met een mooie lange afdronk.
Tripel-B – 8,0% alc.
Smaakvolle zachte tripel met een mooie bittere afdronk. Een pittige dame om van te genieten.
Gulle – 9,5% alc.
Veluwse barley wine. Van alles een beetje meer. Dus kiek uut!

De seizoensbieren

Springbok – 6,0% alc.
Gebrouwen met het voorjaar in de kop. Vlierbloesem en honing geven dit bier het frivool gouden karakter.
Witte Pauw – 5,1% alc.
Typisch Veluwse weizen voor de zomermaanden. Zacht geurig, vol aroma en een zachte afdronk.
Herfstbok – 7,0% alc.  
Stevige licht zoete bok met de tonen van gebrande en gekarameliseerde mout. Een licht bittere afdronk.
Winterbok – 9,5% alc.
Volle Veluwse dubbelbok met mooie moutbitters, tonen van chocolade en laurier.

Eenmalige brouwsels

Veluwse Zomerliefde – 5,2% alc. (UITVERKOCHT)
Een heerlijk fris blond zomerbier verrijkt met vers geperst limoensap en verse munt. Een heerlijke dorstlesser voor de zomerdagen.
Verschrikkelijk Stout – 11,0% alc. (UITVERKOCHT)
Gebrouwen op schrikkeldag in 2016! Een Veluws imperial stout van 11%. Een dorstlesser voor berserkers en kenaus. Zwart als de nacht met tonen van chocolade en gebrande mout, alcoholisch en vol.
Veluws Boeren Blond – 5,8% alc. (UITVERKOCHT)
Onze Veluws Blond ‘gehopt’ met oergroente boerenkool.
5-Granenbier – 6,5% alc. (UITVERKOCHT) 
Blond bier gebrouwen met 5 soorten graan. Dit zijn gerst, tarwe, haver, rogge en spelt.  Een blond bier met de volheid van een tripel.
Rubier Saison Citroenverbena – 7,5% alc.
Recept van onze medewerker Ruben, die al enige tijd als hobbybrouwer door het leven gaat.  Tijdens het brouwen van deze Saison draaiden we de beste Franse chansons. Dit proef je terug! Gebrouwen met citroenverbena, Sorachi ace en Amarillo hop, welke zorgen voor een frisse citrussmaak en stevige bitterheid. De saison gist geeft dit bier een kruidige en peperige smaak. Samen met zijn droge afdronk maakt dat de perfecte zomerse dorstlesser.
Verschrikkelijk Stout 2.0 – 11,0% alc. 
Voor de tweede keer gebrouwen op schrikkeldag 2020! Een Veluws imperial stout van 11%. Een pik zwarte imperial stout met een prachtig donkere schuimkraag, vol met gebrande tonen van de chocolade mout en een stevige bitterheid. Een bier dat verwarmd en je laat verlangen naar de volgende slok. Ga hier eens lekker voor zitten en geniet.

De 3 Brouwers – 3 brouwers, 3 bieren 3x33cl – 10,2% alc. 
Dit unieke setje is in beperkte oplage verkrijgbaar. Enkel verkrijgbaar in een set van 3, verpakt in een luxe cadeaudoos. Om deze te bestellen klik hier. Onze eerste serie Barrel Aged bieren:

  • Ongerijpte Harry – Het basisbier voor de 2 andere varianten. Een donkere tripel van 10,2%. Dit bier heeft geen barrel aging ondergaan.
  • Boerbon Aart – Het basisbier hebben we 4 maanden laten rijpen op een bourbon vat. Dit geeft het bier een mooie verrijking van de Bourbon.
  • Portverdikkie Jan – Het basisbier hebben we 10 maanden laten rijpen op een rode port vat. Door de barrel aging zijn duidelijk de heerlijke smaken van de rode port aanwezig. Een heerlijk verwarmend bier.

Waar te koop?

De eigen gebrouwen Burg Bieren zijn te koop in onze bierwinkel.