Elk jaar in het 1e weekend van augustus (vrijdag & zaterdag) vindt ons Burg Bieren Bierfeest in Ermelo plaats. Een uniek festival om zijn vele aanwezige Nederlandse brouwerijen. Het eerste Burg Bieren bierfeest werd al in 1995 georganiseerd, toen nog kleinschalig. Inmiddels is het uitgegroeid tot een zeer populair en sfeervol 2-daags bierfeest. Uit het hele land komen bierliefhebbers om te genieten van alle mooie Nederlandse bieren en er een gezellige dag van te maken.

Bierfeest Ermelo data 2022 JUBILEUM EDITIE!

Vrijdag 5 augustus 2022 – van 15.00 tot 22.00 uur
Op de eerste dag van het Burg Bieren Bierfeest zijn er meer dan 18 brouwerijen op ons festivalterrein met hun eigen speciaalbieren. Naast de vele smakelijke bieren is er op vrijdag veel aandacht voor culinaire versnaperingen! Vele lokale restaurants zijn aanwezig met hun lekkerste specialiteiten. De combi van heerlijke Nederlandse bieren en mooie lokale gerechtjes en de deuntjes van de Vinyldraaiers zorgen ervoor dat dit een avond is die je niet mag missen! 

Zaterdag 6 augustus 2022 – van 12.00 tot 20.00 uur
Op zaterdag is het festival veel groter. Er zijn dan +/- 30 Nederlandse brouwerijen aanwezig met bij elkaar ruim 150 speciaalbieren om te proeven. Ook dan is er aan de inwendige mens gedacht. Zo is er op de zaterdag altijd een varken aan ’t spit, deze wordt eind van de middag aangesneden. Er is ook verse paling verkrijgbaar, deze wordt vers voor u gerookt en er zijn lekkere belegde broodjes en andere snacks te verkrijgen. De live muziek wordt verzorgt door entertainer Bob. Hij weet er elk jaar weer een feest van te maken.

Praktische informatie Burg Bieren Bierfeest Ermelo

Er is geen kaart verkoop van te voren. Je koopt aan de deur je entree en vol =vol.  We hebben de deur nog nooit dicht hoeven doen in het verleden maar het is dit jaar weer heel moeilijk in te schatten hoe de opkomst dit jaar weer zal zijn. Dus op tijd komen is wel aan te raden.
De entree is  €15,-. Hiervoor krijgt u een festivalglas (deze heeft u nodig voor het nuttigen van alle consumpties dus ook frisdrank,wijn of overige), 2 consumptiemunten en een infoboekje met daarin alle aanwezige brouwers met hun bieren. Dit festivalglas wordt uw eigendom en houdt u dan ook het gehele festival bij u. Er zijn voldoende spoelgelegenheden om tussendoor uw glas schoon te maken. Met consumptie munten kunt u deze dan laten vol tappen bij elke gewenste brouwerij. Losse consumptiemunten kosten €3,- per stuk. Het is dus eigenlijk een hele grote proeverij. Overnachten in de buurt is ook mogelijk op de vele campings, diverse hotels of B&B.

Vrijdag 5 augustus 2022

Plattegrond Vrijdag

Zaterdag 6 augustus 2022

Plattegrond Zaterdag

Foto’s Bierfeest

Foto’s Bierfeest 2014 
Foto’s Bierfeest 2015 
Foto’s Bierfeest 2016 

Foto’s Bierfeest 2017
Foto’s Bierfeest 2018
Foto’s Bierfeest 2019