Elk jaar in het 1e weekend van augustus (vrijdag & zaterdag) vindt ons Burg Bieren Bierfeest in Ermelo plaats. Een uniek festival om zijn vele aanwezige Nederlandse brouwerijen. Het eerste Burg Bieren bierfeest werd al in 1995 georganiseerd, toen nog kleinschalig. Inmiddels is het uitgegroeid tot een zeer populair en sfeervol 2-daags bierfeest. Uit het hele land komen bierliefhebbers om te genieten van alle mooie Nederlandse bieren en er een gezellige dag van te maken.

Bierfeest Ermelo data 2022 JUBILEUM EDITIE!

Vrijdag 5 augustus 2022 – van 15.00 tot 22.00 uur
Zo’n 18 Nederlandse brouwerijen zullen deze eerste dag aanwezig zijn met hun eigen speciaalbieren. En als aanvulling hebben we dan een aantal restaurant uit de regio die heerlijke hapjes voor u bereiden. Een grote bier & spijs proeverij.

Zaterdag 6 augustus 2022 – van 12.00 tot 20.00 uur
Op zaterdag is het festival 2x zo groot. Er zijn dan 40 Nederlandse brouwerijen aanwezig met bij elkaar ruim 200 speciaalbieren om te proeven. Ook is er aan de inwendige mens gedacht. Zo is er op de zaterdag altijd een varken aan ’t spit, deze wordt eind van de middag aangesneden. Er is ook verse paling verkrijgbaar, deze wordt vers voor u gerookt en er zijn lekkere belegde broodjes te verkrijgen. De live muziek wordt verzorgt door entertainer Bob. Hij weet er elk jaar weer een feest van te maken.

Praktische informatie Burg Bieren Bierfeest Ermelo

De entree is  €15,-. Hiervoor krijgt u een festivalglas (deze heeft u nodig voor het nuttigen van consumpties), 2 consumptiemunten en een infoboekje met daarin alle aanwezige brouwers met hun bieren. Dit festivalglas wordt uw eigendom en houdt u dan ook het gehele festival bij u. Er zijn voldoende spoelgelegenheden om tussendoor uw glas schoon te maken. Met consumptie munten kunt u deze dan laten vol tappen bij elke gewenste brouwerij. Losse consumptiemunten kosten € 3,- per stuk. Het is dus eigenlijk een hele grote proeverij. Overnachten in de buurt is ook mogelijk op de vele campings, diverse hotels of B&B.

Plattegrond Bierfeest 2019

Vrijdag 2 augustus

Burg Bieren Berfeest vrijdag 2019

Zaterdag 3 augustus

Burg Bieren Bierfeest Zaterdag 2019

Foto’s Bierfeest

Foto’s Bierfeest 2014 
Foto’s Bierfeest 2015 
Foto’s Bierfeest 2016 

Foto’s Bierfeest 2017
Foto’s Bierfeest 2018
Foto’s Bierfeest 2019