Kwak is een amberkleurig bier van hoge gisting. Het bier bevat 8.4% alcohol en heeft een licht moutig karakter met fruitige afdronk.

Koetsiersglas

Het meest opvallende aan het Kwakbier is het aparte glas. Het ontwerp van dit glas stamt uit de tijd van Napoleon. Ten tijde van Napoleon was brouwer Pauwel Kwak eigenaar van koetsiersherberg "De Hoorn" te Dendermonde. Op zijn herberg kwamen veel koetsiers. Zij mochten hun koetsen echter niet verlaten, maar zij wilden wel een biertje nuttigen. Daarom liet Pauwel Kwak een speciaal glas maken: het glas met een bolle onderkant die in een houten houder gehangen kan worden. Die houten hanger bevestigde men aan een koets. Aangezien de onderkant een stuk boller was, kon het glas ook niet omvallen tijdens het rijden met de koets. Vandaar dat het glas een koetsiersglas wordt genoemd. De Kwak, zoals we hem vandaag de dag kennen, is dus vernoemd naar de heer Pauwel Kwak die het aparte glas heeft uitgevonden.

Kwak bij Burg Bieren

Kwak (en de speciale Kwak-glazen) zijn te koop bij Burg Bieren bierwinkel. Ook is het bier te bestellen in biercafé De Hazeburg (naast de winkel). Het bier kan daar in het speciale glas worden genuttigd.