Ontstaan van het Lindemanse bier
Al sinds 1822 wordt er door Brouwerij Lindemans biergeschiedenis geschreven. Het verhaal ging van start op een boerderij in het kleine, Belgische dorpje Vlezenbeek. Hier sloeg landbouwer Joos Frans Lindemans een nieuw pad in met het brouwen van lambiek. Wat begon als hobby, na het dagelijks harde zwoegen op zijn gebruikelijke land, groeide al gauw uit naar hoofdactiviteit van de boerderij. Ondertussen is de Lindemans-familie 6 generaties verder en uitgegroeid tot een van de grootste lambiekbrouwerijen van de wereld. Op elk wereldcontinent kunnen meerdere landen genieten van het overheerlijke brouwsel.
Zeldzame gisten in Vlezenbeek
Vlezenbeek; het is een bijzonder dorpje. Er hangt namelijk een vrij bijzondere microflora in de lucht. Gelukkig weet Brouwerij Lindemans hier goed gebruik van te maken. Het gevolg van deze flora is namelijk dat Lindemans bier een speciaal gistproces doormaakt. Dit komt door de honderden zeldzame gisten die in de lucht rondom Vlezenbeek hangen. Door deze verschillende aspecten, is het mogelijk om een uitzonderlijke methode toe te passen bij het bier brouwen, namelijk de spontane gisting. Bij deze manier wordt het bier gebrouwen op een volledig natuurlijke wijze. Bij dit proces worden de gisten namelijk uit zichzelf opgenomen. Het is dan ook de oudste brouwmethode die op dit moment bekend is. Het vraagt om een hoop geduld, maar levert wel bieren van een zeer goede kwaliteit.
Brouwerij Lindemans beschikbaar bij Burg Bieren
Bij Burg Bieren zijn de bieren van Brouwerij Lindemans te verkrijgen. Als je een van de ruim 20 verschillende bieren bij ons wilt komen proeven, nodigen wij je graag uit bij ons biercafé in Ermelo. Toch liever thuis op de bank genieten? Kom dan langs in onze bierwinkel, of laat ze bij jou thuisbezorgen!