De karakteristieken van een tripel
Een tripel is bijna blond tot amber kleurig en populair bij de brouwers in België en Nederland. Omdat de definitie van tripel bier niet officieel is vastgelegd, zijn er nogal wat verschillende meningen over wat nou precies een tripel is. Een tripel heeft over het algemeen wel een vol, kruidig, moutig en zoetig karakter.
Dubbel, tripel en quadrupel: de verschillen
Een tripel is van oorsprong een bierstijl die in de kloosters werd gebrouwen, net als een dubbel en een quadrupel maar toch verschillen deze bierentypes op verschillende vlakken. Zo is de tripel lichter van kleur dan de dubbel en quadrupel. Tijdens het brouwen van een dubbel en quadrupel wordt gebruikgemaakt van gekleurde mouten en bijvoorbeeld gekarameliseerde suiker, waardoor deze bieren donkerder kleuren. Daarnaast is de tripel vaak bitterder van smaak en bevat deze meer koolzuur dan dubbel bier. In vergelijking met de quadrupel heeft de tripel dan weer een minder kruidige smaak en bevat de quadrupel vaak meer alcohol dan de tripel.
Tripel bier bij Burg Bieren
Tripel bier is de favoriet van menig bierdrinker, omdat het toch wel vaak toegankelijke bieren zijn maar met net even iets meer bite. Vaak licht van kleur, kruidig of fruitig en die stiekem best makkelijk wegdrinken. Erg verraderlijk dus gezien het hoge alcoholpercentage! Bij Burg Bieren vind je meer dan 150 tripel bieren in het bierassortiment. De bieren zijn te koop in onze bierwinkel in Ermelo en dankzij onze unieke biertunnel zijn de bieren daarnaast ook verkrijgbaar in ons naastgelegen biercafé.