De karakteristieken van een tripel biertje
Een tripel biertje is bijna altijd goudblond van kleur en wordt vooral gebrouwen in België en Nederland. Het betreft hier vaak een bovengistend bier, waarbij hergisting op de fles plaatsvindt. Omdat de definitie van tripel bier niet officieel is vastgelegd, zijn er nogal wat verschillende meningen over wat nou precies een tripel is. Wat wel vaststaat, is dat de naam tripel vaak gebruikt wordt om de bieren te onderscheiden van de dubbele of bruine bieren. Een dubbel bier is intenser van smaak dan pils, omdat er twee keer zoveel ingrediënten per liter worden gebruikt en een tripel gaat hier overheen met een nog intensere smaak en een hoger alcoholpercentage.
Dubbel, tripel en quadrupel: de verschillen
Tripel bier verschilt op verschillende vlakken van een dubbel en een quadrupel biertje. Zo is de tripel lichter van kleur dan de dubbel. Bij de productie van dubbel bier wordt namelijk gebruikgemaakt van gekarameliseerde suiker, waardoor deze bieren donkerder zijn. Daarnaast is de tripel vaak bitterder van smaak en bevat deze meer koolzuur dan dubbel bier. In vergelijking met de quadrupel heeft de tripel dan weer een minder kruidige smaak en bevat de quadrupel vaak meer alcohol dan de tripel.
Tripel bier bij Burg Bieren
Tripel bier is de favoriet van menig bierdrinker, want doordat er tijdens het brouwproces suikers aan het bier worden toegevoegd, heeft het tripel biertje vaak een zoetige smaak. Best verraderlijk gezien het hoge alcoholpercentage! Bij Burg Bieren vind je meer dan 150 tripel biertjes in het bierassortiment. De bieren zijn te koop in onze bierwinkel in Ermelo en dankzij onze unieke biertunnel zijn de bieren daarnaast ook verkrijgbaar in ons naastgelegen biercafé.