Wat is barrel aging?
Barrel aging is het rijpen van bier op houten vaten. Het rijpen kan gedaan worden op nieuwe vaten, maar ook vaten waar eerder al een andere dranksoort in heeft gerijpt zijn populair. Dit kunnen bijvoorbeeld whisky-, wijn-, rum- of portvaten zijn. Doordat de sterke drank die eerst in het vat heeft gezeten in het hout trekt, zal dit het bier een extra smaaksensatie meegeven. De tannine die bij dit proces vrijkomt laat zoete aroma’s zoals vanille, honing en chocola achter. Voor dit proces van rijping moet het barrel aged bier zo’n 6 tot 12 maanden in een vat zitten. Vaak zijn bieren die op het vat zijn gerijpt dan ook de wat zwaardere en donkerdere bieren.
Infused bier
Bier en whisky zijn beide erg populair en als je ze deze samenbrengt ontstaan er fantastische combinaties. De barrel aged bieren, die in whiskyvaten zijn gerijpt, zijn welbekend bij de meeste bierliefhebbers. Echter, zijn de zogeheten ‘infused bieren’ nog iets minder bekend. Bij infused bieren wordt er een bepaalde drank aan het bier toegevoegd. Een bekende smaakcombinatie is het whisky infused bier. Het meest bekende whisky infused bier is de Gouden Carolus van Brouwerij Het Anker.
Barrel aged en infused bieren bij Burg Bieren
Ben jij een liefhebber van donkere bieren? Dan moet je zeker de barrel aged bieren en infused bieren eens uitproberen. Bij Burg Bieren hebben we veel verschillende soorten barrel aged en infused bieren in ons bierassortiment. Burg Bieren is dan ook niet voor niets de grootste bierwinkel van Nederland, met maar liefst 3.000 verschillende soorten bieren in het assortiment!
We nodigen u dan ook van harte uit om eens langs te komen in onze winkel, of in ons naastgelegen Speciaalbier café de Hazeburg. Hier kan je al onze 3.000 heerlijke bieren proeven. De bieren worden namelijk via onze biertunnel naar het speciaalbier café getransporteerd en gekoeld. We zien je graag bij Burg Bieren!