Kulmbacher Brauerei

De Kulmbacher Brauerei is al in 1846 opgericht door Johann Wolfgang Reichel, Johann Konrad Scheiding en Johann Martin Hübner. Logisch dat er voor deze stad is gekozen, aangezien Kulmbach bekend staat als de geheime hoofdstad van bier. In het Beierse Brouwerijmuseum is al jaren een 3000 jaar oude bieramfoor te bewonderen, waarmee het begin van het brouwen in Duitsland wordt aangeduid. Bierbrouwen begon, volgens deze bewijzen, in Kulmbach. Dichter bij de oorspronkelijke bron gaat Duits bier dus niet!

De brouwerij volgt nog steeds de oude tradities, waarbij wordt gelet op de Beierse zuiverheidswet. Daarom wordt er enorm veel aandacht besteed aan de grootst mogelijke kwaliteitszorg, terwijl milieuvriendelijkheid in het brouwproces ook wordt gewaarborgd. Kulmbacher Brauerei behoudt alles graag zo dicht mogelijk in dit gebied, wat inhoudt dat de brouwerij afhankelijk is van de leveranciers uit de regio.