Productie van honingbier
Honingbier wordt gemaakt doordat er honing wordt toegevoegd tijdens het brouwproces. Honing kan worden toegevoegd op verschillende momenten gedurende het brouwproces van het bier en het moment van toevoegen is van belang voor de smaak. Als de honing na het koken (tijdens de vergisting) wordt toegevoegd komt de smaak van honing goed naar voren. De suikers uit de honing zullen dan ook vergisten, maar de aroma’s zullen niet vervliegen doordat er geen hoge temperaturen worden bereikt. Het beste moment om de honing toe te voegen is op het hoogtepunt van de vergisting.
Honing bier brouwerijen
Honingbier wordt niet door veel brouwerijen gemaakt. Het maken van honingbier is dan ook zeker een vak apart. Enkele bekende brouwerijen die honingbier maken zijn Lefebvre, De 7 Deugden en Boelens.
Het bier Barbar van Lefebvre is een hele bekende wanneer het aankomt op honingbier. Dit bier is goudkleurig en heeft een volle smaak van kruiden, bloemen en citrusvuchten. Het bier heeft 8% alcohol en is daarmee een wat zwaarder bier. Dit bier is erg lekker bij wat zwaardere gerechten of geitenkaas en doet het ook zeker goed in een gerecht, zoals bijvoorbeeld in stoofvlees.
Honingbier bij Burg Bieren
Wil je de smaak van honingbier ook ervaren? Kom dan eens langs bij Burg Bieren, de grootste bierwinkel van Nederland. Bij Burg Bieren hebben we maar liefst 3.000 verschillende bieren in ons assortiment, waaronder uiteraard honingbier. Dit bier serveren wij ook in ons Speciaalbier café de Hazeburg. Door middel van onze biertunnel worden de bieren vanuit de winkel gekoeld en getransporteerd naar het café. Wil je na afloop van een bezoek aan de winkel of het café blijven ovenachten? Dat kan in onze eigen Bier & bed!
Kom je voor een specifiek honingbier naar onze bierwinkel toe? Dan raden wij je aan om vooraf telefonisch contact met ons op te nemen. Zo weet je zeker dat het bier op voorraad is.