De brouwkunst van de brouwerij
Het Belgische bier van de brouwerij staat voor vooruitgang, groei en onafhankelijkheid. Dit is terug te zien in het bier. De speciale manier van brouwen geeft het bier dan ook de volle smaken.
Het begint bij het wort, wat het basisproduct is van bier. Er wordt enkel gewerkt met de hoogste kwaliteit mout, hop en overige grondstoffen. Zo is de brouwerij er altijd van verzekerd dat het bier aan de kwaliteitseisen voldoet. Hierna volgt het gistingsproces, dat anders is voor ieder soort bier. Hoe lang dit duurt hangt namelijk af van de hoeveelheid suiker. Achteraf is het nodig het bier te centrifugeren, om zo het gist te verwijderen.
Dan mag het bier rijpen, ofwel lageren, om echt op smaak te komen. De fijne aroma’s en volle smaken brengen het bier daadwerkelijk tot leven. Tot slot worden de restdeeltjes van hop en gist verwijderd met de ‘polisher’, tot een perfect helder bier op tafel staat.
Bepaal zelf met Brouwerij Van Steenberge
Tijdens het bottelen wordt er nog eens gist en suiker aan de bieren toegevoegd om het nog eens te laten rijpen. De bieren van Brouwerij Van Steenberge wordt tussen de 3 (jong bier) en 18 (karaktervol bier) maanden gerijpt. Je kunt dus zelf bepalen hoe lang je het bier laat rijpen. Het gist wordt echter niet meer uit de fles verwijderd, dus hoe het gedronken wordt ligt volledig aan je eigen voorkeur.
Je kunt dus kiezen om jong of gerijpt bier te drinken, waarbij de manier van inschenken de hoeveelheid gist in je bier bepaald.
Bieren van Brouwerij Van Steenberge bij Burg Bieren
Brouwerij Van Steenberge brouwt verschillende bieren maar, van blond bier tot quadrupel bier, allemaal even lekker. De bieren zijn allemaal beschikbaar bij Burg Bieren en verkrijgbaar in ons biercafé in Ermelo. Kom vooral eens langs om te proeven!