0341 - 564 934
Volg ons ook op:
Burg Gulle
33cl. - 9,5% vol
Land:
Nederlandse bieren
Soort:
Barley-Wine
Brouwerij:
Burg Bier Brouwerij
Lees meer

Historie

De broers Jan en Aart zijn eigenlijk al begonnen met bier brouwen begin jaren 80. Toen natuurlijk als hobby in de schuur. Bier is eigenlijk altijd al een hobby geweest voor Jan. Toen Jan en zijn vrouw Jeannette in 1995 besloten om een bierwinkel aan de Putterweg in Ermelo te openen in een oud garagepand, moest daar natuurlijk wel een brouwerij in gebouwd worden. De brouwerij met een capaciteit van 60 liter per brouwsel kwam in de hoek van de bierwinkel. deze brouwerij is eigenhandig door Jan en Aart gebouwd. Zo zijn de ketels uit koperen boilers gemaakt, deze zijn open zodat het proces voor iedereen goed te volgen is. Hier werd 1x in de twee weken bier gebrouwen door Jan of zijn broer Aart.
 
Jan heeft altijd de wens gehad om deze kleine brouwerij uit te breiden naar een grotere brouwerij. De ruimte waar deze nieuwe brouwerij zou moeten komen was al bekend, namelijk in de oude wasstraat van het garagebedrijf. Deze bevind zich aan de voorkant van het pand.
 
In oktober 2005 is dan ook eindelijk begonnen met de bouw van de nieuwe brouwerij. De bouw van de brouwerij heeft  drie en een half jaar geduurd omdat ook hier alles zelf gebouwd en verbouwd is. En dan ook echt ALLES! Jan deed dit met 1 dag in de week op de woensdag samen met goede vriend Hans en broer Aart. Van het uitgraven van de kelder tot het bouwen van de brouwketels.
 
Dit maakt de brouwerij van top tot teen helemaal handmade! Iets waar deze mannen trots op zijn.
 
Hieronder enkele foto's van de bouw.   
   
  
Op woensdag 21 november 2007 werden de ketels voor het eerst officieel op de proef gesteld. Dit werd een bijzonder dag voor Burg Bieren. Het verliep eigenlijk boven verwachting. Tuurlijk waren er hier en daar wat schoonheids foutjes maar dat wat belangrijks was ging eigenlijk heel voorspoedig. Er was die dag ook veel pers aanwezig om deze speciale dag vast te leggen. De brouwerij was 's avonds te zien in Hart van Nederland op SBS 6. 
 
 
Na deze eerste keer proefbrouwen is verder gegaan met het afbouwen van de brouwerij. Er moest op dat moment nog veel werk verzet worden om de brouwerij af te bouwen. Uiteindelijk is er een datum geprikt voor het officieel openen van de brouwerij en wel op 19 mei 2009. Op deze dag is de brouwerij dan ook geopent. Na 3 jaar en 7 maanden bouwen is de droom van Jan dan toch eindelijk uitgekomen.

Actueel
Definitieve lijst brouwers bierfeest bekend!
05/07/2017
De definitieve lijst met aanwezige brouwerijen op ons jaarlijkse bierfeest is bekend!
lees meer
Openingstijden KONINGSDAG
26/04/2017
KONINGSDAG ZIJN WIJ GESLOTEN!
Wij proosten op onze Koning.
lees meer